VERZORGING

 

Het huidje van de Chinese Naakthond kan bij ieder individuele hond weer anders zijn. Huidproblemen uiten zich vooral door blackheads,ze lijken op meeeters bij de mens. Ook irritatieplekken kunnen voorkomen.

Vaak zijn het de jonge honden die acne kunnen krijgen. Men kan er voor kiezen div. producten op hun huidje te smeren, met alle gevolgen van dien. Maar beter is er voor kiezen niets anders te doen dan wat geduld te hebben. Veelal verdwijnt de uitslag weer. Een bad eens in de 2-3 weken met antibacteriele product kan de huid tot rust brengen. Zeker niet teveel de pukkels en blackheads proberen uit te knijpen ,vaak maak je het alleen maar erger daardoor

Zonlicht doet vaak wonderen met de onrustige huidjes. Wel de hond rustig laten wennen aan de zon. Zie je het huidje desondanks alles toch rood wordt in de zomerzon, dan kan men de hond met bijv. uierzalf insmeren .Let er wel op (voor je eigen kleding)dat het een vettige zalf is . Maar je kan je hond ook een dun truitje aantrekken. De poriƫn gaan dicht zitten als je gaat smeren met olie of dikke cremes,en dat willen we natuurlijk niet. Je gaat anders meer de huid belasten. Zo veel mogelijk met rust laten is wel het allerbeste.

 

 

.

SCHEREN OF NIET

 

Er zijn bij de chinesen een aantal gradaties in beharing. Deze gradaties hebben in de loop der jaren wat namen gekregen door de fokkers zelf als True Hairless, Medium Hairless, Hairy Hairless en Very Hairy Hairless. En in welke hokje je de beharing type ook stopt, .alle chinesen hebben een tondeuse nodig. Zelfs de Treu Hairless type, want ook de snorharen worden namelijk verwijdert. Op een show moet een chinese naakthond stoppelvrij aan voelen. Wat inhoud hoe meer boddy haar hoe meer werk je daar aan hebt. Een tondeuse is daarom geen overbodige apparaat. De chinese naakthond heeft nog een ander variatie, en dat is zoals ze genoemd worden de Powderpuff welke als enige een onder beharing heeft. De powderpuffs hebben een gehele vacht. Ruien doen de chinese naakthonden niet. Vaak word er dan geroepen dat ze super zijn voor mensen met een allergie. Maar dat geld alleen voor een haar allergie. Een huidschilfer allergie blijft bestaan.

Voor nog meer info verwijs ik u naar de link rechts boven van Wikipedia